Middagsgäster

Idag var Tina och Amanda här på middag. Vi åt chickenbitz. :) Gött!
Lilla Victor har varit vaken jättemycket idag. Han har bara tagit korta powernaps så det har varit fullt upp att vara med han för det mesta. Så det var bra att Tina och My kom och underhöll honom lite också. :)
Annars så har vi varit ute på promenad idag också, det var härligt ute. Sen har vi hunnit med lite städ och datanördande också. :)
 
Kul med middagsgäster! :)

Måndagslyx och 2-års kalas.

Yes. Idag har vi varit på kalas hos lilla söta Jonna som fyllde 2år. Hon fick en fin prinsessklänning och krona av oss. :) Nu ikväll har vi tagit det lugnt och sett på film. Vi såg Baksmällan 3. Jag tycker den var bra. =)
 
Igår lyxade vi till det här hemma och gjorde jättegod mat! Det var verkligen det godaste på länge. Ryggbiff med vitlökssmör, klyftpotatis och sallad. Mums! Köttet bara smälte i munnen, det var obeskrivligt gott! Måste börja äta sån gomat oftare! :) Så det kändes som att det var Fredag. =P
Supergod mysmiddag! :)

Victor och pappa busar! :)


Livets gåva!

Tjohej!
Idag tänkte jag skriva lite om hur det faktiskt är att ha blivit mamma! =O
Det är faktiskt fortfarande lite overkligt. Jag kan fortfarande kolla på Victor och tänka "Shit vad coolt, tänk att jag har en egen lite unge. Att Victor är min lilla pojke!". Så ah, det är svårt att fatta.
 
När man var gravid då gick man och längtade och längtade och såg fram emot att mysa med bebisen hela dagarna. Man tänkte på allt det gossiga och mysiga. Missförstå mig inte nu, för självklart är det en massa mysigt och gossigt och babyn är det absolut bästa i världen! Men man kan faktiskt bli lite less också. Det är en jäkligt stor omställning att bli föräldrar för första gången. Man är inte van att måsta anpassa sitt liv så mycket efter någon annan. Babyn är bossen. Man är på "stand-by" hela tiden. Då babyn ropar, då måste man gå. Jag säger inte att det är en "jobbig" eller "dålig" omställning på nått vis, men det är en omställning och det tar tid att anpassa sig och komma in i det nya livet.
 
I början innan vi hade kommit in i den här omställningen så tyckte nog både jag och David att det var lite jobbigt. Vi både kände nog att vi var tvugna att fixa allt. Det var svårt att få ihop allt och vem skulle göra vad? David kände nog att han jobbade och lagade mat medans jag var hemma hela dagarna och hade det bra och hann massor. David var tvungen att gå och sova tidigt för han skulle upp och jobba och Victor ville vara uppe sent på kvällarna/nätterna så jag var tvungen att vara upp med honom. Jag kände mig väl lite "fast" med Victor hela tiden. Victor ville amma mycket så då tyckte väl David att jag satt och hade det bra och såg på tv medans jag ammade, medans han hade jobbat och sen var tvungen att komma hem och fixa mat och en massa annat. Medans jag kanske var less efter att ha suttit och ammat "halva dan" och kanske hellre hade velat göra något annat. När man ammar så blir man väldigt fast, men självklart är det mysigt att amma också.
 
Nu tycker jag det funkar hur bra som helst. När man väl kom in i det. Det viktigaste tror jag är att man pratar massor med varandra om hur man känner och försöker förstå varandra och att man hjälps åt. Nu är vi ju båda hemma också så då är det ju hur lugnt som helst. Sen har vi en jäääääävligt snäll unge också. Victor har hela tiden var "jättesnäll", vi har haft turen att han sover väldigt bra på nätterna. Där i början vaknade han med kanske ca 3-4h mellanrum och ville ha mat och sen somnade han om igen. Nu sover han i princip hela nätterna. Han somnar sent, mellan 00-02 tiden nångång oftast och sover kanske till 08. Då vaknar han, byter blöja och äter lite och sen somnar vi om igen och brukar sova till 10-11 tiden. Så det är ju guld värt att få sova på nätterna. Och nu när man har ställt tillbaka klockan så kommer han ju börja somna "tidigare" så det blir perfekt! =D Mamma säger att mitt nästa barn kommer bli en mardröm eftersom Victor är så himla lugn och snäll. ^^,
 
Sen så blir man lite "sjukt" orolig över sitt barn också som förälder. Överbeskyddande deluxe. Man får för sig dumma ideér som att barnet inte andas. Flera gånger har man nästan i panik sprungit och måstat kolla till så Victor andas. Jag har kunnat vakna och få smått panik över vars bebisen är, då jag fått för mig att jag har somnat med honom i sängen och råkats kväva honom med täcket eller nått. Så jag har börjat leta efter honom i sängen tills jag kommer på att han ligger lugnt och sover i sin egen säng.
 
Annars är det väl det vanliga, hur underbart det är. Victor är det absolut viktigaste i världen. Han är den finaste, goaste, allt! Man är så jäkla stolt över sitt fina underverk. Det är så häftigt och coolt att se hur han utvecklas hela tiden. Det är massor med mysiga stunder man tillbringar med honom. Att goas, prata med honom, bära på honom, ammar honom, läsa sagor för honom. När man är borta från honom saknar man honom massor och blir jätteglad när man får komma hem och pussa och krama på honom.
Han är helt enkelt det underbaraste som finns! <3
 
Min älskade gounge! <3

Making progress

Äntligen idag blev sovrummet färdigt! Det blev jättefint! :) Nu måste jag bara fixa upp grejjer på väggarna imorrn så får jag visa nån bild sen. Annars idag fick jag hem en massa kort jag hade beställt, så nu har jag äntligen "riktiga" kort på lilla Victor, så jag kunde fylla alla fina ramar jag har. =)
 
Så idag har vi väl mest städat till och flyttat tillbaka alla grejer in till sovrummet. Jäkla skönt att slippa ha allt det utplacerat huller om buller.
 
Så nu är det helg! Då blir det Fredagsmys med nånting gott och göra nått kul=Spela! :)
Ha en bra helg alla! :)
 
När jag beställde present till Emma så kunde jag inte hålla mig från att beställa present till mig själv och Victor också. ^^, Så det blev dessa fina handgjorda skyltar till oss. :)
 
 
Och så har vi äntligen fått inramat den fina bilden som en man ritade av oss när vi var i Thailand. :)
 
Älskade familj! <3

En bra dag.

Tjohej!
Sorry sorry sorry för dom dåliga uppdateringarna. Jag tycker ju faktiskt det är rätt kul att blogga men ändå är jag så dålig på att uppdatera!! :( Händer väl inte allt för mycket i mitt liv att skriva om kanske. =P Ska försöka bättra mig!!! (Så säger jag väl varje gång? ;) Haha, whatever!
 
Jaja. Här hemma ser det iallafall ut som ett bombnedslag för tillfället, då alla sovrumsmöbler är utspridda överallt. Dom har nämligen ÄNTLIGEN kommit och börjat tapetsera i vårat sovrum som såg hemskt ut. För er som inte har sett det så kan jag tala om att det var det värsta rummet/tapeterna/klisterplattor/målarfärg man någonsin sett på ett par väggar. Det var ett väldigt svart och konstig rum. Så tapetseraren har hållit på i 3 dagar nu och nu äntligen börjar det svarta sakta men säkert försvinna. haha, han tyckte dom hade gjort ett bra jobb som hade lyckats få ALLT så svart. Stackarn, det måste ju vara det värsta rum han nånsin sett. Haha. ^^, Aja förhoppningsvis klart på Onsdag kanske jag vågar hoppas på.. ^^,
 
Annars då. Grabben växer vidare som ogräs. Haha. Han är så jävla söt och go. <3 Han "pratar" (=jollrar) en massa med en och gillar att ligga och leka i sitt babygym.
 
Igår var jag och Victor och hade "tjejkväll" (Victor fick äran att få vara med tjejerna!) med Emma och Nea hos Nea. Så det var mysigt. Vi pratade, såg tv och åt glass, fruktsallad och blåbär! Mums!
 
Idag är det jättefint väder så nu tänkte jag, David och Victor gå ut och njuta en sväng med vagnen.
Ha en bra Måndag alla! =)

Första vaccinationen.

Idag har vi varit på läkarundersökning med Victor och så fick han sina första vaccinationssprutor. Så nu kanske vi får en febrig liten kille ikväll. Än så länge är det då lugnt, han ligger och sover gott. Det är såklart lite jobbigt att se sin lilla bebis bli så ledsen när han fick sprutorna, men man vet ju att det är ju för deras skull och det går ju över fort. Så det gick ändå bra. =P
 
Justja! Annars har vi ju hunnit ha dop för lilla Victor också i helgen. Han var jättefin i sin fina dopklänning. :) Så det var väl trevligt och så fick han en massa fina doppresenter. Så då var farmor Monica här och hälsade på under helgen så det var ju himla kul att hon kom och hälsade på och fick se vars vi bor. =)
 
Så igår var jag, Nea, Jenny och lilla Victor förbi och hälsade på Anniken en sväng då hon har fyllt år. Så det var ju trevligt att få fika och umgås och så fick vi se vars hon bodde. :) Och imorgon blir det kalas för Emma. =) Så det har varit väldigt mycket tårtor och fika dom senaste dagarna. =P
 
Söt Victor! <3
 
Så lite dopbilder
Jag och David gjorde egna tårtor. Mums, det blev jättegott! :)
 

Victor i sin fina dopklänning. :)

Roadtrip

Tjohej!
Nu har vi hunnit vara ute på äventyr. :) Victor har varit på sin första resa. Vi fick ett impulsryck och for ner till Jönköping och har varit där i 2 veckor. Det var jättekul att vara där och träffa alla och Victor fick träffa Farmor och Faster Maria. :) Det gick faktiskt jättebra att resa med Victor också, han sov för det mesta i bilen. :) Så vi har hunnit med lite allt möjligt där nere; shoppat lite, spelat spel, umgåtts, varit på fina utsiktsplatser m.m. Det är riktigt fint i Jönköping.
Så vi kom hem igen på Söndagen. Det är skönt att vara hemma nu igen. Nu är det bara en massa att fixa till dopet känns det som. Måste städa, baka och tvätta innan helgen. Mindre roliga grejjer. =P
 
Så bjuder jag på lite bilder såklart :)
Victor hade det bra i bilen. ^^,
 
Lill snuttan! <3
 
Jag och David var ute på äventyr och pallade jättegoda äpplen och gjorde en äppelpaj ;)
 
 
Vi var uppe på "Taberg". Det var ett berg dom hade ett fint mysigt fik på där vi var och fikade. Så var det fin utsikt.
 
Coola killen fick lite nya snygga kläder! :)
 
Maria och Johan hade en cool sköldpadda! B-)
 
En annan utsiktsplats vi var på med fin utsikt över Vättern och Jönköping. :)
 
En "komet" som slog ner som vi såg på hemvägen! ;) Hahaha, jokes! ^^, Enough said..

RSS 2.0