Pizzatime

Idag har det varit en riktigt bra dag. Efter jobbet for vi några stycken därifrån hem till en på jobbet och gjorde hemmagjorda pizzor och hade det trevligt. Hon hade en riktig pizzaugn så dom vart skiit goda! :) Så vi hade det så trevligt med god pizza och sen fick vi glass till efterrätt! Så sen kl.20 såg vi på uppdrag granskning från Dorotea och Åsele. Så har varit där nu hela kvällen. Så det kändes som en avslutningsmiddag nu när jag slutar snart. Så det var jättetrevligt att vara där och umgås och så hade dom en jättefin och busig hund jag fick busa med och fick pussar av! =D Så var det så mysigt att få sitta nerbäddad under en filt i soffan och se på tv. Har ju inte direkt gjort nå sånt på sisådär 4 veckor. ^^, Här i stugan har vi ju bara osköna trästolar och sängarna att sitta på. :P Haha. Personalen på mitt jobb är så himla roliga och goa. :)

Hemma i Umeå

Har varit grymt skönt att få vara hemma i helgen! Kommer kännas motigt att fara och sätta på sig en buss och fara härifrån igen. Nåååja är ju rolig praktik och bara 5 dar kvar nu :) Bara grymt less på att åka buss framåt tillbaks...

Underbara Tisdag

Ååååh vilken rolig dag jag har haft idag! =D Idag har jag följt med min sjuksköterske handledare till Dorotea. För det första var det jättemysig och härlig stämning där! =D Är ju "uppror" där nu mot att landstinget har dragit ner så de har inte kvar nån ambulans där. Så då gör befolkningen uppror och har occuperat sig i sjukstugan där för att få tillbaka sin akutsjukvård. Så det är ju sån himla mysig upprorsstämning där =D Dom hade banderoller när man körde in i stan och sen när vi var och åt lunch hade dom på fiket där speciella "upprors bakelser" som såg ut som en vit liten prinsesstårta med ett rött sjukhuskors på där 10kr av bakelsen gick till "upprors kassan". Så har dom haft nå musikanter vet jag tidigare som har varit där och sjungit för dom och skrivit en egen låt och allt möjligt. Så hade dom fått en massa presenter och fina vykort av folk som stödjer dom. Så skulle tydligen "uppdrag granskning" vara där idag också. För att dom inte ens har gjort en uträkning om man ens tjänar nå pengar på att lägga ner det. och det är ju hur som helst helt dumt att lägga ner ambulansen här i inlandet där det är väldigt långa avstånd och långt till sjukhus. Jaa ungefär nått sånt handlar det väl om vad jag har fattat.
Här har dom en blogg där man kan läsa mer om det iaf: http://doroteaupproret.wordpress.com/
På bloggen hittade jag även den här skitroliga serien någon har gjort: http://buspropp.com/doroteaupproret.html
Hahahahahhahahhahaha den måste ju alla läsa! =D Jäävligt bra. ^^,
Jäkligt bra jobb av dom, att dom kämpar för att få ha kvar vård som alla ska ha rätt till. Alla jävla puckon som bestämmer vill ju bara dra ner på all vård överallt för att spara pengar. Vården borde ju vara det allra viktigaste att använda våra pengar till, nog fan finns det bättre saker dom kan spara penger på.

Aja iaf. Var då som sagt riktigt mysig och go stämning där borta. :) Sen har vi haft vissa jätteintressanta patientmöten idag, och då är det ju så jävla kul! =D Vissa diagnoser är så spännande och kul att se hur andra människor fungerar och tänker. Hade ett jätte spännande och intressant hembesök. Rätt kul att se hur människor bor och har det också. :)

Så har vi varit och kört över fjället här ute i skogarna. Och det var så grymt fin utsikt och omgivning så man blev så glad av att se den också! =D Så då vart man ju också grymt sugen att åka slalom och köra skoter!

Sååå ah, idag har jag varit väldigt glad hela dan! =D

och senare ikväll blir det semlemys med Sara. :) Har tagit med mig av mina hembakta semlor åt oss. Mums, hembakade semlor är så jääävla gott! =D

Bjuder på lite bilder från min fina utsikt.


Där borta syns vita fina fjälltoppar. :)


Det var väldigt blåsigt när man var högre uppåt. :)


Det var strålande sol, klarblå himmel och snötäckt vit fin omgivning.

Måndag

Skönt med vardag igen! Dagarna går så fort när man är på praktiken hela dagarna. :) Så får man ha det mysigt och lugnt här i stugan på kvällarna. :P

Saknar allt och alla! <3


Saknar att gossa och mysa med mitt hjärta! <3 Att bli attackerad av min överlyckliga prinsessa varje gång man kommer in genom dörren. Hon som ger mig så hemskt mycket lycka. Här var hon en söt klumpig liten tjoppis =D Hon är så söt min Tova, hon fick tidigt lära sig att sitta fint som den vackra fotomodellen framför kameran ;)

Helgen i Vilhelmina

Jaa nu har jag spenderat en helg här. Har varit jävligt uttråkad. Har ingenting att läsa (annat än läxböcker som inte är så lockande), har inget internet på min dator :( Har ju då iaf som tur är Saras som jag kan låna ibland. tänkte se en film på min dator igår kväll men då funkade inte ens cd-läsaren på skiten. Så ja. Har typ inte haft ett skit att göra annat än sticka, sticka och sticka... och gå på promenader... Så nästa helg far jag då hem till Umeå!

Idag har väl varit lite bättre, då har jag och Sara suttit och sett på roliga youtube klipp så då har man ju iaf nått att se på. Nått annat att göra än att bara sticka hela tiden -_-
Visst det är kul att sticka, men när man gör det för länge blir man less...men då finns det ändå inget annat att göra så då är det bara att fortsätta. Haha. Såå, så rolig har min helg varit.

Bjuder på lite bilder på Saras snygga gitarr

Som hon har dekorerat så fint själv. :)


Mössan är då färdig. Nu håller jag på med ett större projekt. =P


Såhär mysigt hade vi det iaf en dag här tidigare i veckan. När mormor hade skickat med mig godfika. :)

Några bilder från Jonnas dop. :)


Dubbeldop med Jonnas kusin Valter. :)


Moster, Danne, Niclas och Lilla Jonna. :)




Lilla söta kusin! <3 Lilla Jonna hemma efter dopet på dopfika. :)



Skogsbo

Gaah jag blir lite tokig. Vi har inte haft nått internet på hela veckan! =O Hoppas det blir fixat imorrn så vi har nått i helgen iaf. Man känner sig så borta från omvärlden utan tv och internet. Fast nog går det ändå bra, bara liiite facebook abstinens! ;) Så nu hade jag blivit tipsad om att man fick låna datorer här på bibloteket så här sitter jag nu. :) Dock stänger dom nog 19.00 så kan inte sitta här så länge till. :P

Nu i veckan har det väl inte hänt så mycket. Har mest varit i stugan och tagit det lugnt på kvällarna och läst och stickat. ;P Var ut på en fotopromenad en kväll också nu när jag har kameran. Så då var jag och fotade iskyrkan lite, kring den mysiga kyrkbyn där vi bor och kring den riktiga kyrkan. =P Så får väl se när och vars jag kan lägga in dom bilderna.

Sen så är min söta lilla stickade mössa färdig. :) Den blev färdig på Tisdag så det tog en vecka att göra den. Halva blev väl gjord i Söndags på den långa bussresan så. ^^, Tyckte faktiskt den blev riktigt söt. Det blev väl några små skavanker där jag tappat nån maska och lite sånna grejer men i det stora hela blev den bra. Det var ju faktiskt det första jag har stickat bortsett från lovikavantar i slöjden för x antal år sen då man dessutom tog hjälp av mormor lite. Så man kunde väl inte förvänta sig att den skulle bli helt perfekt, och det ska ju synás att det är hemmagjort! ;)
Så nu ska jag börja på ett nytt lite större stickningsprojekt. Finns som sagt inte så hemskt mycket annat att sysselsätta sig med. ^^,

Nåja nu vet ni att jag lever iaf. =P

Hemma i Umeå

Tjopp nu har redan första veckan gått. :o Det har gått riktigt fort. :P Sköönt!

På Onsdag var då jag och Sara på bion och såg på "En dag i Phuket" och den var faktiskt riktigt bra och rolig. =)
Sen på Torsdag fick vi besök i våran fina lilla stuga av 2 från klassen som var i Vilhelmina över helgen. Så det har varit full rulle hela veckan.
Det är "Wilhelmina Winter Weekend" där i helgen. Det var synd att det var samma helg som dopet så jag missar det. Då var det rätt mycket aktiviteter och marknad och mysigt. Så har dom byggt en iskyrka där dom skulle ha bröllop, kan fota den efter helgen när jag har kameran med mig om den får stå kvar. Riktigt fin och cool. =P
Sen hade dom nån puckad tävling där människor sitter på höga isstolpar och tävlar om vem som kan sitta längst. Fyyfan det hade jag då aldrig ställt upp på. Max 3 dygn får dom sitta där. Haha, dom ser ju ganska så roliga ut iaf där dom sitter mitt i stan på sina höga isstolpar. Såg att 1 redan hade försvunnit i morse. Dom började väl på Torsdag på dan nångång. Ja herreje vad man kan hitta på. Vinnaren av isstolpetävlingen får väl 25.000 iaf och är dom flera så får dom dela. Det var då 8 deltagare från början.
Nåja. Så då på lunchen idag sprang jag alltså på marknad och köpte lite. Dom har så jääkla mycket fina hantverksgrejer där borta.
Sen efter jobbet gick jag direkt till bussen och sen kom jag tillsist hem hit till Umeå. Bussresan gick bra. Satt brevid en himla trevlig man som jag pratade med större delen av bussresan. =P
Så nu är det så skönt att vara hemma. Gruvar mig lite för alla resterande bussresor, man blir så less på dom.

Nu ska jag då få se Vampire Diaries och gossa med mina älsklingar som jag har fått sakna så mycket! <3 Tovis blev helt tokig och överlycklig när jag kom hem! =D

Stick café

Yes nu är jag just hemkommen från stick cafét! ;) Var riktigt mysigt. Så nu har en jättesnäll tant hjälpt mig att komma igång med stickningen. =D Ska bli en söt liten rosa baby mössa. Så får väl lägga ut bilder sen nångång om den börjar bli färdig. Var inte så svårt som jag hade tänkt mig. =P Man blir ju dessutom så stolt och så är det kul när man får göra saker helt själv. :) Blir bra underhållning på bussresorna.

Så det är bara praktik, hem och åt middag och att fara till sticknings cafét som jag har hunnit med idag.

Praktiken då känns riktigt bra. Alla är jättetrevliga! Det blir som bättre och mysigare på såna här mindre ställen. Man lär sig namnen och lär känna alla bättre och snabbare jämfört mot större avdelningar. Så har jag fått en jättefin egen almanacka och ett eget arbetsrum! =D Så man känner sig så proffsig där jag går runt med min fina almanacka! ;) Så det känns riktig skoj.

Nåja nu måste jag ringa och Gratta världens bästa Linnea som fyller år idag! =)))
Sen blir det väl och lägga sig och läsa eller nått.


Födelsedags barnet och hennes gokille Nisse! :)

På plats i Vilhelmina

Nu har jag hunnit spendera min första natt här ute i skogen. ;) Bussresan med Sara gick riktigt bra. Det går ju alltid fortare och är roligare när man har sällskap. Så vi kom hit igårkväll då. Så hade vi en jättesnäll huvudhandledare som kom och hämtade oss på buss stationen. Vilket var guld värt när man hade alla grejer och ingen aning om vars man skulle. Så då fick vi en guidad rundtur. Var väldigt enkelt att hitta till allt då allt låg efter den stora huvudgatan- =P Haha så då slipper jag gå vilse iaf! ^^,

Så vi kom då till "stugorna" vi bor i och packade upp alla grejer igår kväll. Då kände jag hur jävla knäppt tyst och tråkigt det var på mitt rum och undrade hur fan jag skulle stå ut i 5veckor? Tänkte på hur himla dålig jag är på att bo själv. Jag verkligen hatar det. Hade jag haft en stereo hade det nog gått bättre iaf. Men tänk att sitta själv i ett knäppttyst rum utan stereo och tv...nä fyfan. Haha nåja sen efter jag hade packat upp och ätit så gick jag och la mig och läste. Sen typ när jag hade somnat fick jag mess av Sara från stugan bredvid. Så då slutade det med att hon kom och sov över hos mig då vi hade våningssängar på rummen. ^^, Så då idag bestämde vi oss för att bo ihop. =D Haha. Så nu har Sara flyttat in till mig. Så nu slipper jag den tysta tråkiga ensamheten. =D Så nu har vi hunnit göra det hemmastatt och mysigt i våran lilla stuga. :) Så nu har jag en Sara som sitter och spelar gitarr med mig. Mysigare än så kan det ju inte bli!!!! Älskar ju folk som spelar instrument! =D Dessutom har hon en Skitsnygg gitarr! Tänkte fota den men så glömde jag så jag gör det en annan dag istället. =P

Så blir ju allt mycket roligare då när vi kan laga mat tillsammans och jag kan sno hennes dator! ;) Så blir det ju billigare också. :) Så har hon med sig schack som vi kan spela =O Det avr ju ett bra tag sen. Så har jag ju Yatzy också. Så ska Sara lära mig sticka! =D Imorgon hade dom dessutom "stickcafe" här nere på byn där man fick komma och lära sig sticka. Så det kanske blir jag och tanterna där imorrn om jag orkar! ;) Haha. Sen så har dom bio 1gång/vecka så på Onsdag blir det bio. Så har dom bad, bowling och annat skoj. Så det blir nog riktigt bra här ute i skogen iaf. :) Så nu har vi ju musik på Saras dator också så det är ju skitbra! :) Min dator går ju typ inte att använda så. ^^,

Praktiken då?
Joo den blir nog riktigt bra. Har ju bara hunnit vara första dan idag, men det har varit full rulle hela dagen. Jag som var rädd att det inte skulle finnas några patienter. ^^, Fick mig en egen fin almanacka och eget rum att sitta på så då känner man sig riktigt proffsig där jag går runt och antecknar i min fina almanacka. ;) och all personal var jätte trevliga. Aha orkar inte skriva nå mer nu så får berätta mer om praktiken nån annan dag. =P

Lite bilder från vår mysiga stuga
'
Sängarna, byrå och datahörna. Sara får sova överst så jag inte faller ner. ^^,



Kök och öppen spis. Dock eldförbjud i den, men vi har gjort mysigt med ljus iaf! :)


En jättefin ängel jag redan har hunnit shoppa. ^^,


Köksbord. Shoppade en söt liten blomma och ett fint hjärta också. Så nu är det lite mer mysig hemmastämning här. Så har jag kort på mina älskade Tovis lite här och var också. <3

Klar för avfärd

Blääh! Snart får jag hoppa på bussen mot Vilhelmina. Känns ändå lite spännande och kul, jag och Sara kan säkert hitta på nått kul där borta. Men samtidigt känns det som att det kommer vara så jävla tyst och ensamt där inne på mitt rum. Så kommer jag sakna min Tovis så otroligt mycket. Nåjaa större delarna av dagarna kommer ju spenderas på praktiken iaf. Så ska jag ju hem nu nästa helg så nu kommer jag ju bara vara där till Fredag till att börja med. =P

Katastrof

Nu har jag äntligen kommit hem efter en låååång dag! :) Vi hade katastrofövning på skolan idag. Det var jäkligt kul! =D Men nu är jag helt slut. Känns som att jag har varit ute i kylan hela dan. Vi hade tack och lov katastrofövningen i ett stort garage så det var ju lite varmare där inne iaf. Men det var ju ändå så man har fått gå runt i täckbyxor hela dan. Sen när det var slut var jag tvungen att hoppa av vid skolan och fixa nå grejer. Sen gick jag till Linda och scannade in lite omdömen från praktiken som kan vara bra att ha nu när man ska söka jobb. Sen till ica och handlade och sen fick jag äntligen åka hem. Så nu är det så skönt att äntligen ha fått komma in i värmen, fått äta middag och fått av sig alla jäkla ute kläder jag har haft på mig hela dan.
Kände mig så hungrig, trött och less när jag kom hem, men direkt jag stiger in genom dörren höjs humöret till topp när Tovis kommer överlycklig och möter mig <3 Tänk så mycket glädje och hur bra en glad hund kan höja ens humör. :)

Nu gjorde jag smootie till mig och Crille till efterrätt efter middan! Mums vad gott! :)
Aja nu ska jag sitta och ta det lugnt en stund iaf. Sen måste jag kanske försöka plugga lite till tentan imorrn också. =P


Tovis mitt hjärta. Du ger mig så mycket glädje! <3

Laxrulle

Jahapp idag har jag varit leedig så jag fick sova lite längre! :) Very nice! Sen hann jag spela lite på morgonen innan vi gick till Linda. Hon hade gjort laxrulle som hon bjöd på, mums! :) Så det var riktigt gott. Sen låg vi mest i soffan och slöade och pratade. Så plockade jag med mig några böcker som jag kan ta med mig till Vilhelmina. Gick hem sen också. Det var skitkallt. Man tycker att man klär sig bra men ändå får man alltid frysa...

Nåja nu ikväll blir det väl att spela och plugga lite. :)

RSS 2.0