There’s nothing like a trail of blood to find your way back home

Jaa nu är vi då hemma i Umeå igen, till sist. Crilles familj var väldigt snälla och lät oss låna en bil av dom så då skulle vi köra hem på Söndag kväll då....Och sen mitt i allt en bit efter Piteå så dör bilen =O Så då blev vi fast där mitt på e4:an...Det var lite läskigt! Som tur var så var vägen bred där och vi syntes ändå bra. Men var ändå läskigt, man tänker ju alltid det värsta att nån långtradare eller nått ska komma och köra in i man, så blev man ju lite extra orolig när man hade Tovis med sig där bak. Såå jaa fast mitt på E4:an en ganska bra bit utanför Piteå, vi hade hunnit komma in i Skellefteå kommun också, så vad fan gör man =O Som tur var så kände Crilles pappa lite folk som var i Piteå och jobbade på en av Luleås bogserbåtar som är i Piteå hamn under vintern. Så då kunde dom komma och hämta oss. Så då kom dom och hämtade oss och så bogserade vi bort bilen från E4:an. Sen hade dom bråttom tillbaka till båten för dom skulle ut på uppdrag. Så då hann dom inte hjälpa oss nå mer så då fick vi föja med dom till båten och med på uppdraget :P Men det var kul då fick jag jag vara med och se på vintern när dom for och bröt isen så det var lite coolt B-) Sen då kom Crilles pappa och Crilles farbror dit och hämtade oss, så fick vi bogsera bilen till Luleå så sov vi där på Crilles pappas båt :P och det var -26,9grader ute och Crilles pappa fick sitta i den iskalla bilen när den blev bogserad ända till Luleå. Fy vad kallt, men tror han fick igång bilen sen sista vägen så han kunde ha på lite värme då iaf. Så då typ 01 på natten var vi framme i Luleå...och Crilles pappa och farbror hade uppdrag med båten 05 på morgonen så dom stackarna fick inte sova mycket. Så jag, Crille och Tova sovde där på båten i vår gamla hytt då :) hihi jag tycker det är så mysigt att bo där på båten :) Men det tyckte nog inte Tova...Sängarna där är så himla höga, typ 1 meterhöga eller nå sånt...och Tova bara satt vid dörren och förstod inte vars hon skulle få sova och varje gång vi släckte lampan och tänkte sova så satt hon där och kollade på oss och grinade. Så då var Crille tvungen att lyfta upp henne i sängen så hon fick sova med oss :) Så satte vi en stol bredvid så hon skulle kunna hoppa upp och ner i sängen själv via stolen...och det roliga var att Crille vaknade nångång på morgonen så låg Tova där helt ihoptryckt och sov på stolen!!! haha så himla söt! <3 Det var en stol som hade armstöd så hon låg och hölls kvar där mellan armstöden...sötungen, men det kan nog inte ha varit så bekvämt :P Sen då på morgonen efter att båten hade varit ute på uppdraget så hade Crilles pappa och farbror varit och fixat bilen åt oss så då sen på morgonen när vi vaknade så var det bara att köra till Umeå då :P Så vart lite jobbigt med allt krångel och körandes fram och tillbaks men det gick ju bra iaf :P Vi fick ju vara på lite äventyr :) Och var så kul att höra gubbarna från Piteå som jobbade på båtens där prata sin Pitebondska =D Jag och Crille fattade inte så mycket ^^,

Så nu är det då tillbaks till Umeå och pluggandet :P

Här kommer iallafall en massa bilder från Kalix :)

mamma och Tovis :)

Tinis och Myran ;)

Mormor gossar med Bella =)

Tovas syrra Seline :)

Noerden

Mormor och Moster som fyllde år :)

På kalas hos Nea som fyllde år igår! :) HippHippHurra!

Hon hade bakat massor med gott! ;)



Snyggingar! ;)


En rÅtta? =O


Nu fick jag träffa söt Lowa :) Var ju ett tag sen :)

Den där grisen gillade hon :D


och den lilla tokiga sötbusen ;)

Tina var lekledare och kunde en massa roliga lekar vi lekte =D


Så här ser köket och vardagsrummet ut på båten i Piteå :) Det här är den näst största bogser båten :) Så där fick vi sitta och se tv också när vi väntade på att bli hämtade :)

Tovis mös ner sig i soffan :) Hon var då inte ett dugg rädd att åka båt hon bara låg och sov så lungt trots att den brummade på en massa :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0